top of page

De 1,5 meter meetings & events

De 1,5-meter-economie is een term die nu, na de laatste persconferentie van Mark Rutte een vogelvlucht heeft genomen. We merken dat evenementenlocaties al massaal nadenken over welke aanpassingen en veranderingen gedaan moeten worden op hun locatie. Hoe zorgen we voor maximaal aantal zitplaatsen, hoe gaan we lunchen, waar gaan onze gasten naar binnen en weer naar buiten en nog veel meer zaken die herzien moeten worden. Maar ze zijn er klaar voor.


Ook uw bedrijf zal het straks weer nodig hebben om op een inspirerende locatie bij elkaar te komen, te vergaderen, nieuwe ontwikkelingen / producten willen presenteren. Of juist die mijlpaal willen vieren of uw jubilaris in het zonnetje willen zetten. De behoefte blijft er toch om samen te komen, elkaar te ontmoeten en met elkaar te vieren.


In de 1,5 meter samenleving komt er heel wat meer aan te pas om uw zakelijk evenement te organiseren en dat vergt extra tijd en energie wat vaak ten kosten gaat van uw eigen werkzaamheden.


Waar moeten we zoal aan denken als we een zakelijk event organiseren op 1,5 meter.


1. Parkeren

Mochten gasten tegelijk aankomen voor uw event, dan is het noodzakelijk dat de parkeervakken op 1,5 meter afstand van elkaar zijn afgezet


2. Looplijnen

Het moet uw gasten gemakkelijk worden gemaakt door looplijnen te zetten op de vloer om de juiste afstand te kunnen bewaren. 1,5 meter afstand houden is verder dan men denkt.


3. Opstelling

Zitplaatsen moeten 1,5 meter van elkaar vandaan worden aangeboden. Helaas kunt u dan minder deelnemers ontvangen, want er moet ook genoeg loopruimte zijn tussen de tafels en de stoelen. Mocht u niet willen minderen in aantallen dan zijn scheidingswanden en of plexiglas een optie waardoor deelnemers wel dichter bij elkaar kaar plaats kunnen nemen.


4. Hygiëne en veiligheidsinstructies

Bij aanvang van elke meeting/bijeenkomst moeten er veiligheidsinstructies en hygiëne instructies worden gegeven waarbij het de deelnemers duidelijk wordt gemaakt welke maatregelen er zijn genomen gedurende het programma en hoe ze verantwoord gebruik kunnen maken van de locatie.


5. Brandschone omgeving

Worden uw gasten ontvangen in een ontvangst ruimte of aan de receptie voor registratie, dan moeten hier ook looplijn en wachtlijnen worden geplaatst op de vloer. Plaats bijvoorbeeld een plexiglas want op de registratiebalie tussen de deelnemer en de persoon die de balie bediend.

Op diverse plekken moet er voldoende desinfecterende handgel worden aangeboden. Deurkrukken, trapleuningen en dergelijke moeten extra vaak schoongemaakt worden.


6. Vermijd zoveel mogelijk contact

Om contact tussen uw deelnemers te vermijden zal ook een koffie break of lunch aangepast geserveerd moeten worden. Het kan een optie zijn om per 2 personen een sta tafel te laten inrichten met complete lunchpakketten i.p.v. buffetten. Of tijdens de koffie break per 2 pers op een sta tafel een koffie to go te serveren met een zoet gebak of gezonde snack.


Geef ons de klok en het geregel en de 1,5 meter regel en neem zelf de tijd voor uw eigen werkzaamheden en ben ook zelf deelnemer van uw eigen event. Graag denken wij met u mee in het organiseren van elk zakelijk event, het creëren van de juiste look & feel, het toepassen van de 1,5 meter, de uitvoering van uw event in samenwerking met de juiste partners/leveranciers tot en met de na zorg.


Kunt u een handje hulp wel gebruiken en wilt u zorgeloos toewerken naar uw event ?

Neem gerust contact met ons op, wij staan voor u klaar!


T: 06-40095351

E: bas@b-arranged.nl


78 weergaven

Comments


bottom of page